BILDER OG TEKST 2018

Fredag 2. feb: Rune Aae: «Fiskeørn fra Østfold til Sveits og Afrika».

BILDER FRA ÅRSMØTET 14 FEBRUAR 2018

Fredag 16. feb: Rita Snobel, Movar: Orientering om kildesortering/gjenvinning.

Fredag 2. mars holdt Torill Stokkan et foredrag

om "Tante Karen, kvinnen bak Edvard Munch

Bildet til høyre viser Torill og hennes mor, Gro Stokkan, som er nedlem av Eldrebølgen


Søndag 18 mars ble det et herlig koldbord istedet for middag. Alle var fornøyd!


Fredag 13.4 fortalte Anne Marthe Bye om kornsorten Dugabygg

Bygg er den kornsorten som har vært dyrket lengst i Norge. Dygabygg er en ny kanadisk sort som er mere næringsrik, forebygger kolestrol og inneholder viktige antioksidanter. Vi fikk alle smake på grøt fra dugabygg.

Tirsdag 17.april reiste vi til Nes Kulturhus på Årnes og så kabareten "SOMMERFLØRT".

Det ble veldig morsomt med Fridtjof på mopeden med høna.
På hjemveien spiste vi middag på Olavsgård.

GRAHAM NELSON SAMMEN MED NOEN AV AKTØRENE OG FORNØYDE TILSKUERE FRA ELDREBØLGEN 

Eldrebølgen i Råde dro på busstur til Indre Østfold, tirsdag 29.mai.

Turen var først og fremt et besøk på Spydeberg gamle prestegård og den nyrestaurerte haven fra 1700 tallet. Haven ble rekonstruert etter gamle tegninger og innviet 14 august 2014. Kronprinsen og Mette Marit var da tilstede.
Haven ble anlagt av Jacob Nicolai Wilse, prest og naturviter, som på den tiden hadde et stort europeisk nettverk, bl.a. med Carl von Linné, svensk lege, zoolog og botaniker.
Selve prestegården inneholder historie i hver vegg og krok. Prins Christian Frederik holdt møte her i 1814 for å bestemme Norges videre skjebne. Så dro de til Moss og Mossekonvensjonen ble en realitet. Eldrebølgen fikk servert en lunsj i denne historiske salen. Et minne for livet.
Så gikk turen videre til Havnås gamle skole og Askim bærpresseri i det varme været. På bærpresseriet var det kaldt drikke, noe som gjorde hjemreisen mere behagelig. En takk til Berit Hissingby som hadde lagt opp turen.

Fredag 15. juni: Sommerfest på Bøndernes Hus kl.1700. Bilder fra festen med 120 deltagere.

Eldrebølgen til fjells

Tirsdag 18.9. satte 44 forventningsfulle eldre fra Råde seg i bussen på vei til Gol og Golsfjellet. Den årlige fjellturen med høstfarger og god mat var i gang. Pers Hotell hadde satt opp programmet og neste dag gikk turen til fjells, nærmere bestemt rundt Tisteleia til Ulsåkstølen ved Skogshorn. Orientering om stølsdrift og lunsj med «hallingmat». Videre til Hemsedal og skisenteret der. Været var fint og sikten ubegrenset i det vakre fjellpartiet. For et anlegg; må vel være Norges største alpinanlegg. Her produserer man sikkert verdensmestere i alpinsporten.
Bussturen i fjellheimen ble en rik opplevelse med farger og fjell. Sauer, geiter og kuer beitet i det grønne graset. Noen påstod de hadde sett lamaer!
Ettermiddagene og kveldene gikk med bading, gode middager og noen våget seg ut på dansegulvet. Hallingkast ble litt for vågalt i vår alder. Gode og dårlige vitser påkalte det ene latterbrølet etter det andre.
Torsdag var det hjemreise via Glassverket på Hadeland. Omvisning i fabrikken og glasshuset med guide var imponerende. Glassblåserne viste produksjon av glass og de kunne sitt fag. Ikke mange visste at det tar mange år i faget for å bli en god glassblåser.
Besøket ble avsluttet med lunsj, og turen hjem ble beriket med noen saftige vitser fra hallingdølen som kjørte bussen.